Blagovna znamka Simonds

SIMONDS in Dudr: Zgodovina blagovnih znamk

abel simonds
abel simonds

Zgodovina podjetja Simonds International

Simonds International je najstarejše podjetje v Severni Ameriki, ki se ukvarja s proizvodnjo tračnih listov. O kakovosti svojih izdelkov svoje stranke prepričuje že od leta 1832. "Geslo podjetja je »Rezila profesionalcev«". Velik poudarek je zato namenjen kakovosti izdelave,kar dokazuje npr. certifikat kakovosti ISO 9001 2015. Cilj podjetja ni le izdelava popolnih izdelkov, ampak tudi kakovostne storitve in svetovalna dejavnost. Kljub nenehnemu izboljševanju kakovosti je pomemben tudi porabnik, kar pomeni cenovna sprejemljivost. Simonds International ima po vsem svetu več sto tisoč kvadratnih metrov proizvodnih prostorov. Svojim strankam prinaša široko ponudbo vrhunskih orodij, namenjenih učinkovitemu rezanju kovine, lesa, papirja in plastike.

Simonds International je inovacijski pionir – kot 1. na svetu je to podjetje izdelalo žago z razperjenim zobom v strani (v širino), leta 1963 je razvila in na trgu predstavila tračni list s karbidnimi konicami, leta 1968 pa je razvila in patentirala bimetalne tračne liste. Kot vodilni svetovni proizvajalec narekuje smer razvoja tračnih listov za kovino. Prav po njegovi zaslugi danes vsi proizvajalci tračnih listov in tračnih žag širino tračnih listov štejejo v colah (13 mm = ½ cole, 27 mm = 1 cola, 54 mm = 2 coli itd.), enako velja za korak med zobmi (TPI), ki se prav tako navaja v colah. M42 in M51 je oznaka materiala po ameriškem standardu AISI. Danes jo po vzoru proizvajalca SIMONDS uporabljajo vsi proizvajalci tračnih listov na svetu.

Tračni listi SIMONDS:

  • imajo variabilen korak med zobmi proti vibracijam, razperitev zoba (valovito rezilo) za gladek in čist rez, višino zoba za prefinjeno in tiho gibanje v rezu ter cepilni kot za optimalno ustvarjanje ostružkov
  • so izdelani iz najkakovostnejšega trikrat kaljenega švedskega in japonskega jekla
  • imajo konice zoba obdelane proti poškodbam
  • so zvarjeni v najmodernejši varilnici Dudr Company na nemških strojih IDEAL Werk
pavel dudr
pavel dudr

Zgodovina podjetja Dudr

Podjetje Dudr je na trgu od leta 1992. V češkem Zlínu jo je ustanovil konstruktor in orodjar Ing. Pavel Dudr starejši, ki se je specializiral za proizvodnjo cepilnih in strojarskih nožev za cepljenje usnja (razrez usnja na posamezne sloje). V 90. letih 20. stoletja je kupil nove stroje in razširil ponudbo na hlodovne tračne liste za les in bimetalne tračne liste za kovino. Leta 2004 je v posel vključil svoja sinova Tomáša in Pavla, ki sta leta 2005 ustanovila lastno podjetje in prevzela del proizvodnega portfelja.

Trenutno na trgu delujemo kot:

  • Dudr Saw s.r.o. – tračni listi SIMONDS, www.dudrsaw.si (lastnik Pavel Dudr ml.)
  • Dudr Tools s.r.o. – hlodovni tračni listi, www.dudr.cz/en/ (lastnik Ing. Tomáš Dudr)
  • Dudr Knives s.r.o. – cepilni, strojarski in perforirni noži, www.dudrknives.com/en (lastnika Pavel Dudr ml. in Ing. Tomáš Dudr)

Skozi leta smo prodajali bimetalne tračne liste različnih blagovnih znamk. Izkazalo pa se je, da nekaterim strankam ne ustrezajo in da se je kakovost dobav razlikovala. Leta 2005 smo vzpostavili sodelovanje s podjetjem Simonds International in našli smo, kar smo iskali – stalno kakovost, univerzalnost, hitro dobavo in investicije v inovacije. S tem proizvajalcem na zadovoljstvo naših strank sodelujemo do danes. Smo ekskluzivni zastopniki za prodajo tračnih listov znamke Simonds na Češkem, Slovaškem, Poljskem, Madžarskem, v Romuniji, Bolgariji, Estoniji, Latviji, Litvi, Srbiji, Sloveniji in Ukrajini.  

Leta 2016 smo kupili proizvodno halo v Tlumačovu pri Zlínu, ki smo jo obnovili in leto dni pozneje smo se tja preselili iz najetih proizvodnih prostorov v Zlínu. Še naprej rastemo in se posodabljamo

Že 27 let svojim strankam nudimo kakovostne prodajne storitve in svetovanje, najhitrejšo dostavo ter kakovost zvarov brez konkurence. Rezanje je preprosto naša stvar!