Obdelovanec, dimenzije tračnega lista, pa tudi način rezanja ali tip stroja (tračne žage) ... Kriterijev za izbiro primerne žage je več, poleg tega pa vsak išče nekoliko drugače. Zato si prizadevamo, da bi vam prišli nasproti in vam izbiro olajšali. V naši spletni trgovini lahko uporabite tri različne načine iskanja – najnovejši je iskanje s pomočjo tipa tračne žage. Je hitro, preprosto in kot rezultat se vam bodo prikazali tračni listi, namenjeni neposredno vašemu stroju.

Izberite tračni list glede na svojo tračno žago (stroj)
Izberite tračni list glede na svojo tračno žago (stroj)

Pregled za začetek – primeren tračni list lahko izberete na naslednje načine:

  1. Iskanje po znamki ali tipu stroja (tračne žage)
  2. Konfigurator (iskanje po vnesenih dimenzijah)
  3. Klasični katalog

Iskanje po znamki ali tipu tračne žage


Kako to deluje? V iskalno okno vnesite blagovno znamko ali ime žage, oziroma dolžino tračnega lista ter s pomočjo samodejnega izpolnjevanja izberite svoj stroj. V rezultatih se vam bo prikazal celovit favoriziran komplet in drugi posamezni priporočeni tračni listi. Vedno gre za tračne liste, ki so se najbolje izkazali in ki jih imamo v ožjem izboru za vaš konkretni stroj. Preizkusite TUKAJ.

Izbiranje in odločanje lahko poleg pametnega iskalnika olajšajo tudi celoviti kompleti – ti seti več tračnih listov vam bodo omogočili primerjavo in odkrivanje možnosti (ter omejitev) svojega stroja in postopoma boste ugotavljali, kateri tračni list vam za to ali drugo delo odgovarja najbolj. Na ta način bodo morebitna nadaljnja naročila v prihodnosti še lažja. Skupno ponujamo tri vrste kompletov. Ali je za izbrano tračno žago na voljo en komplet ali vsi trije, je odvisno od tipa posameznega stroja ali obdelovanca.

Tračni listi za les – trije različni seti tračnih listov

  • STARTER. Ta komplet bo prišel prav predvsem začetnikom, a tudi izkušenejšim uporabnikom, ki delajo na primer z novo žago. Komplet je primeren za izčrpno testiranje tračnih listov, na primer v kombinaciji z različnimi materiali. Kateri vam ustreza najbolj? Univerzalni izbor s tremi tipi tračnih listov vam omogoča, da preizkusite vse, kar zmore vaš stroj.
  • STRAIGHTER. Ta komplet je predviden za ravno rezanje, primeren je na primer za razrez tramov na deske. Zato bo prišel prav profesionalcem in navdušenim domačim mojstrom. Vključuje tri širše tračne liste (večja širina zagotavlja stabilnost traku in ravnost reza) z velikim korakom, da bi zobje uspeli iznašati odrezke.
  • SHAPER. Gre za poseben komplet, predviden za izrezovanje oblik in rezanje lokov (radijev). Izbor vsebuje tri ožje tračne liste, ki omogočajo, da v materialu zaokrožite že najmanjše možne oblike ali krivulje.

Tračne žage za kovino – en tip seta tračnih listov

  • STARTER. Idealen za preizkus in primerjavo – odkrili boste, kateri tračni list ustreza vašemu stroju in kateri korak je najbolj primeren za ta ali drugi profil jekla. Zaključen komplet treh tipov tračnih listov je primeren pomočnik za začetnike, enako dobro pa lahko služi tudi izkušenejšim uporabnikom. 

🔎 Naša podatkovna zbirka zajema široko paleto tračnih žag in na desetine različnih blagovnih znamk. S pomočjo tega iskalnika boste zlahka našli tračni list, ki vam bo najbolj ustrezal. Ali na seznamu morda niste našli svoje tračne žage? Pišite nam, z veseljem jo bomo dodali v podatkovno zbirko.

🎁 In kot morda že veste, boste z vsakim tračnim listom, ki ga naročite pri nas, prejeli etiketo z informacijami (oziroma nalepko) s kodo QR. Ta vam bo prišla prav kot praktičen pomočnik – ničesar vam ne bo treba še enkrat iskati ali se mučiti z zapletenim vnašanjem, saj boste po zaslugi kode QR imeli točne parametre svojega tračnega lista ves čas pri roki (več podrobnosti TUKAJ).

Vam je ta članek pomagal?

Ocenite in nam pomagajte izboljšati našo vsebino

Skupna ocena 4.2
Ocenjevanje
article-rationg-decoration
Vaša vprašanja

Imate vprašanje o tem članku?