IZ VAŠIH VPRAŠANJ: Kako naročiti liste za tračno žago? Kako to pri nas poteka? (FAQ)

Stranke se na nas pogosto obračajo z različnimi vprašanji – poleg tehničnih vprašanj ali nasvetov vas pogosto zanimajo tudi zadeve, povezane z naročili tračnih listov, skladiščenjem, izdelavo, pa tudi z izdajo računov in plačili. Da bi si lažje predstavljali pripravo in obdelavo vašega naročila, vam predstavljamo celovit pregled poteka dela v podjetju Dudr Saw.

Kako to pri nas poteka? Tračni listi, naročila, FAQ
Kako to pri nas poteka? Tračni listi, naročila, FAQ

ISKANJE – Kako najti tračni list za svojo žago (stroj)?


Za izbiro tračnega lista lahko uporabite kar tri načine iskanja: katalog, kjer lahko filtrirate parametre glede na svoje želje, konfigurator, ki vas vodi neposredno do pravega lista, in iskanje glede na stroj. Vse tri iskalnike skupaj najdete v meniju na glavni strani pod zavihkom Tračni listi.

VAŠ TRAČNI LIST – Kaj morate vedeti, da boste našli pravi list za tračno žago?


💡 Najbolje je dobro poznati parametre tračnega lista (dolžina, širina, korak med zobmi) in obdelovani material. Vendar lahko primerni tračni list izberete tudi, če poznate le nekaj parametrov ali informacij

Če poznate le svojo žago, vam bo prav prišlo iskanje tračnih listov glede na stroj. Če poznate nekaj parametrov in/ali material, ki ga želite rezati, vam bosta v pomoč katalog ali konfigurator.
 

PARAMETRI – Kako ugotoviti prave parametre za svojo tračno žago?


📏 Dolžina. Določena je glede na stroj, ki ga uporabljate za rezanje. Ugotoviti jo je mogoče na različne načine ne glede na to, ali je tračni list zvarjen v krog ali je počen. Podrobna navodila in videoposnetek boste našli v članku Kako določiti dolžino tračnega lista?

📐 Širina. Določa, kako se bo tračni list obnašal v rezu. Pri lesu velja, da so za dolge ravne reze idealni širši tračni listi, medtem ko so za rezanje oblik (radijev) primerni ozki tračni listi. Pri rezanju kovin je širina tračnega lista običajno določena s strojem in je ni mogoče spreminjati. Podrobnejše informacije, vključno s konkretnimi nasveti, najdete v člankih Izbira širine tračnega lista za les in Kako izbrati tračni list za rezanje kovin?

🪚 Velikost zob (korak). Ustreza velikosti rezanega materiala. Pozor – korak se ne navaja v milimetrih! Enota za korak je število zob na colo (TPI). Višja kot je vrednost TPI, bolj fini so zobje (na dolžini ene cole je več zob in so manjši). Za vsak tračni list navedemo dimenzije ali vrsto materiala, za katerega je predviden. Izhajamo iz števila zob v rezu pri obdelavi. Za rezanje kovin je dobro imeti 8 do 16 zob v rezu (glej tabelo v članku Kako izbrati tračni list za rezanje kovin?), pri rezanju lesa pa naj bi bilo v rezu približno 2 do 8 zob (več v članku Izbira koraka zoba tračnega lista za les).
 

VAŠE NAROČILO – Kdaj bo prispel vaš tračni list? Ali ga imamo na zalogi?


Če je pri tračnem listu navedeno, da ga imamo na zalogi, to pomeni, da imamo na zalogi material. Kljub temu lahko vaše naročilo obdelamo hitro, običajno še isti dan 😉 

Zakaj navajamo, da so tračni listi na zalogi? Nenavadno se nam zdi, da bi zapisali, da bo tračni list »na voljo v petih minutah«. Liste za tračne žage varimo po meri in vam zaradi različnih vrst in parametrov tračnega jekla lahko ponudimo na tisoče kombinacij. Skladiščenje toliko vrst izdelanih tračnih listov ni ekonomično.

Takoj ko naročilo prispe, lahko tračne liste pripravimo v nekaj trenutkih. Natančno v skladu z vašimi zahtevami in s kodo QR, ki vam bo olajšala naslednji nakup. Večino naročil tako dostavimo v 2 do 3 dneh. Obenem tudi odlično varimo! Uporabljamo nemške varilne aparate znamke Ideal, in ker stojimo za kakovostjo zvara, zanj nudimo garancijo
 

POPUST – Ali lahko tračne liste kupite po nižji ceni?


Pri naročilih nad 60 € prejmete brezplačno dostavo, v okviru našega programa zvestobe pa ponujamo tudi količinske popuste – več kot imate artiklov košarici, večji popust lahko prejmete od nas. Aktualni seznam popustov najdete TUKAJ

Če ste podjetje in pri nas kupujete večje količine tračnih listov, nas kontaktirajte in povprašajte po individualnem popustu. Ko se bomo dogovorili, vam bomo popust nastavili v sistemu 👍 Nato boste imeli vedno, ko se boste prijavili v svoj uporabniški račun, za vsako naročilo vnaprej nastavljen popust.
 

PLAČILO IN DOSTAVA – Kako lahko tračne liste plačate in kako vam jih bomo dostavili?


Naročilo lahko plačate po lastni izbiri na naslednje načine: s plačilno kartico prek spleta (takoj po zaključku naročila), po povzetju ob prevzemu, z bančnim nakazilom na podlagi računa z rokom plačila 14 dni (ta možnost je namenjena podjetjem). Ne ponujamo pa plačila vnaprej na podlagi računa ali predračuna.

Kako točno vse poteka z računi: Račun izstavimo na dan odpreme blaga. Ko bomo vaše tračne liste zvarili in jih pripravljali za predajo prevozniku, vam bomo račun poslali po elektronski pošti (račun bo prav tako pozneje prispel v paketu s tračnimi listi).

Pozor – račun, poslan na vaš elektronski naslov, ne pomeni, da ga morate takoj plačati. Bistven je način plačila, ki ste ga sami izbrali ob naročilu. Ste izbrali plačilo s kartico prek spleta? Potem smo vaše plačilo prejeli, še preden smo račun poslali po e-pošti. Ste se odločili za plačilo po povzetju? Nobene spremembe, plačali boste prevozniku ob prevzemu (z gotovino ali kartico). Ste se kot podjetje odločili za račun z rokom za plačilo? Še vedno velja, da imate za plačilo na voljo 14 dni.

 🚚 Dostava: Ko po e-pošti prejmete račun, to pomeni, da so vaši tračni listi končani in da jih pripravljamo za odpremo. Prejem pošiljke tako lahko pričakujete kmalu (v naslednjih dneh). O približnem datumu dostave vašega naročila vas obveščamo tudi v drugem koraku nakupa v nakupovalni košarici, ko izberete dostavo in plačilo.

 

Če imate dodatna vprašanja, jih lahko postavite v razpravi pod člankom.

 

 

Vam je ta članek pomagal?

Ocenite in nam pomagajte izboljšati našo vsebino

Skupna ocena 4.3
Ocenjevanje
article-rationg-decoration
Vaša vprašanja

Imate vprašanje o tem članku?